Lidt godt til maven. 3. afsnit: Desserter til hverdag og fest

Indholdsfortegnelse Klik for star for Opskrift siderne.

  Bage & Madopskrifter m.v. ×=

 &  Egne opskrifter  & Opskrifter fra nær og fjern

Peg på ikon for download af Opskrifternesom PDFfil i afsnit. 

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

3. afsnit: Desserter til hverdag og fest

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Drømmekage:     

250 gr. Mel - 50 gr. Smør eller Margarine -300 gr. Melis - 4. Æg - 2. Dl. Mælk - 3. Tsk. bagepulver - 1 tsk. Vanilje sukker.

***)Fyld.: 125 gr. Margarine - 100 gr. Kokosmel - 250 gr. Brun Farin (Puddersukker) ½ dl. Mælk

Æg-sukker piskes hvidt. - Mel - bagepulver og vanilje blandes og vendes i.

Bring mælk og smør i kog, afkøles og dejen blandes i. Dejen hældes herefter i en mel drysset bradepande.

Bages ved 200 grader i ca. 20 min. Herefter kommes fyldet på.

***)Ingredienserne til fyldet blandes i en gryde og smeltes sammen. Fordeles på den bagte kage, der stilles i ovnen igen ved 225 gr. Og bages færdig I ca. 5 min.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Jordbær fromage: (Ingen billede eller link.)

4 æggeblommer - 50 gr. Sukker - 1 stang vanilje - 2½ ltr. fløde - 4 husblade - Deles op i 400 gr. Jordbær (Husk at gemme nogle til pynt.) og 350 gr. Til pure der skal over i cremefraiche til pynt.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Pandekager.:    Flere forskellige & Alle samlet til en fil:     

Hurtige tillavet til ca. 4 pers. –

200 gr. Hvedemel (3½ dl.)  - 2 sp.sk. melis - 1 tsk. kardemomme ell. Vanilje pulver - Lidt kanel - 2 æg - 4 dl. Mælk + 2 sp.sk. smeltet margarine der i hældes til sidst.

Pisk æg, mælk sammen og kom melblandingen i langsomt under udrøring. Lad dejen stå og hvile lidt.

Varm panden op til god varme. Pandekagerne kan bages. Husk lidt margarine på panden hver gang.

Serveres lune med: Evt. med et drys melis og / eller Syltetøj / Nutella og is.

Pandekager.:  

Hurtige tillavet til ca. 4 pers. –

200 gr. Hvedemel (3½ dl.)  - 2 sp.sk. melis - 1 tsk. kardemomme ell. Vanilje pulver - Lidt kanel - 2 æg - 4 dl. Mælk + 2 sp.sk. smeltet margarine der i hældes til sidst.

Pisk æg, mælk sammen og kom melblandingen i langsomt under udrøring. Lad dejen stå og hvile lidt.

Varm panden op til god varme. Pandekagerne kan bages. Husk lidt margarine på panden hver gang.

Serveres lune med: Evt. med et drys melis og / eller Syltetøj / Nutella  og is. Velbekomme

Pandekager.: 

 (Til ca. 6 pers.

2½ Dl. Hvedemel - 6 dl. Mælk - 2 æg - 1 tsk. salt - 2 tsk. melis - evt. lidt vanilje og kanel. - 20 gr. Smør ell. Margarine - Sp.sk. Olie.

Rør mel og mælk til en jævning (Spæd med mælken lidt ad gangen) - Pisk så æg, salt, melis / vanilje - Kanel i. Lad degen hvile i 10 min. - Opvarm fedtstoffet og bland det i dejen. - Tag den varme pande og kom ca. ½ dl. Dej på og fordel den på panden. Bag pandekagerne til den bliver jævn lysebrun i kanten og vend den, bag den så færdig og læg den på et lunt fad. ( De næste pandekager kan bages uden ekstra fedstof. –

Rulles med syltetøj og melis mv. Evt. m. Nutella og med is.

Crepes Suzette Savoy Pandekager

(4- t 6 stk.)

1. Æg, - 50 gr. Mel - 1½ dl. Mælk, - ¼ dl. Olie, - salt, sukker, kardemomme. ( Evt. vanilje)

Det hele røres godt sammen (Evt. i Blender) Lidt olie kommes på panden og ellers er det ikke nødvendigt med mere fedtstof.

Serveres med jordbærsyltetøj, Nutella Eller/og vanilje is.

Pandekageopskrift:

(Til kyndelmissen 2. februar -

Kan også serveres med Æbleflæsk. Læs mere om dette i teksten.)
Dette er en nem og god gammeldags dansk pandekage, som vi alle kender og elsker den -
tilsat lidt hvidtøl. Opskriften passer til en familie på 4 personer.

Ingredienser
150g mel
1 spsk sukker
1 tsk salt
3 dl mælk
½ dl hvidtøl
2 æg
Smør til stegning

Sådan gør du
Bland mel, sukker og salt. Rør mælken og øllet i lidt ad gangen til en klumpfri jævning. Pisk æggene i dejen. Dejen kan evt. tilsættes revet citron- eller appelsinskal og/eller lidt stødt kardemomme. Smelt lidt fedtstof på panden. Hæld et tyndt lag dej på. Bag pandekagerne til de er lysebrune på begge sider. Spis pandekagerne med syltetøj, chokolade, sirup, sukker, is eller bær - eller noget helt andet....Kan også serveres med Nutella.

Variationer
Har du lyst til at prøve noget nyt, kan du tilsætte:

lidt kanel eller...hvis du erstatter mælken og øllet med kokosmælk, får du de skønneste, eksotiske kokospandekager...

Læs også på:
http://www.pandekagedagen.dk/

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Klatkager = Ris klatter.      

(Ca. 4 portioner.)

Har du lavet risengrød? Så er der sikkert lidt til overs til at lave lidt lækkert.

Hvis ikke så kan du lave en lille portion: Ca. ½ ltr. mælk, 3/4 dl. ris - Salt.

Varm mælken op og kom risene i og lad det småkoge i ca. 1 time. Rør jævnligt rundt så det ikke brænder på, og når det er færdigkogt til en jævn god grød skal det tages af for køling. Efter køling kan grøden så laves til klatkager.

Kom ca. 1/4 tsk. salt i grøden og rør det godt rundt.

Kom risengrøden (Ca. 1. tallerken fyldt.) Op i stor røre skål og tilsæt følgende: 1 Dl. Mel - 1 Spsk. Melis (Sukker) - 1. Æg. - Reven citronskal ell. Et skvat citronsaft. (Man kan også komme lidt hakkede mandler og eller ½ dl. rosiner i. Og man kan også komme 1.tsk. kanel i.)

Rør det hele godt sammen til en jævn fast dej og bag dem på en forvarmet pande. Kom lidt fedtstof på den forvarmede pande (Margarine/smør/Olie.) Og kom så ca. 4 klatter på panden ad gangen. (Ca. 1 alm. grydeske fyldt pr. klat.) De skal så bages færdige til de er gyldenbrune på begge sider.

De serveres så varme med sukker, flormelis, syltetøj, abrikossovs, nutella eller frugtmos m.m.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Æbleskiver.      

Hurtige ca. 30 stk.

3 Æg - 3 spsk. Melis - ¼ ltr. Kærne Mælk - 2 dl. Fløde - 250 gr. Hvedemel - 2 tsk. bagepulver - Revet skal af Citron ell. Citronsaft - Smør ell. Margarine. Til bagning. -

Serveres med syltetøj, melis, flormelis m.v.

Æggehviderne piskes stive, og herefter piskes æggeblommerne, melis sammen og kærnemælk, fløde piskes derefter sammen. Tilsæt mel og bagepulver og pisk det godt sammen, bland herefter de piskede æggehvider og citron i, og bag æbleskiverne ved en god varm temp. (Opvarmet pande)

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Pistacieis m. Chokolade:      

3 æggeblommer - 5 sp.sk. sukker - ½ plade mørk chokolade - ½ l piskefløde - 2 tsk. vanilje - 1 PS. Pistaje-nødder.

Æggeblommer piskes med sukkeret til der er lidt gult. Herefter piskes fløden og der tilsættes vanilje i, og æggemassen hældes i flødeskummet.

Pistaje-nødderne hakkes meget fine og chokoladen grov hakkes, det hele blandes med flødeskummet.

Sættes i Fryseren ca. 4 timer.  Tages ud ca. 15 min før spisning/servering.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Indholdsfortegnelse Klik for star for Opskrift siderne.

Redigeret og skrevet af: Per Christensen - 2014

Finder du opskrifter med copyright her? Send da webmaster besked herom og opskriften fjernes snarest muligt.

 

 

Hilsen fra P.C. Webmaster

Læs betingelser for brug af Jul-pcsjov.dk og indhold.

 

     15. januar 2024 06:27  

 Per Christensen / jul-pcsjov.dk Grundlagt 3.2-2015    Hosted By: One.Com