Lidt godt til maven. .  AFSNIT: Pålægs-fyld m.v. Diverse lækkerier til skivebrød (Og forslag til andet pålæg.)

Indholdsfortegnelse Klik for star for Opskrift siderne.

Webpermand's

  Bage & Madopskrifter m.v. Afsnit 6. ×=

 &  Egne opskrifter  & Opskrifter fra nær og fjern

Peg på Opskrifterne som PDF fil.   klik for visning af opskrift.

 ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Alle opskrifter / Forslag der kan bruges til rugbrød og franskbrød m.v er alle samlet her:   

Rejesalat:  Pers hjemmelavet. / Opskrifter på  store portioner Her:

Lille portion 1 ds. 170 gr. Små rejer i lage – ca. 250 gr. Spagetti – 500 gr. Mayonnaise

Fremgangsmåde. Knæk spagettien og kog den i 10 min. Og sæt den til afkøling i køleskab. (gerne til dagen efter.)

Tilberedning: Lagen fra rejerne hældes over i en skål. Rejerne skylles. Kom så de skyllede små rejer i en skål. Den afkølede spagetti skal hakkes i små længder af ca. 1 cm. Og kommes i skålen. Røres sammen med rejerne.

Tilsæt ca. det halve af lagen fra rejerne. Dernæst skal ca. 300 t. 400 gr. Mayonnaise op i og det hele røres sammen til en tilpas konsistens. Lad salaten så stå til afkøling i køleskabet.

Tips: Før brug tilsættes der et skvat kold vand for at gøre den lidt mindre fast i konsistensen.

Der kan evt. kommes lidt mere Mayonnaise i.

Du kan evt. også komme 1. ds. Asparges stk. i (Ikke alle syntes om det)

Serveres til frokostanretning på rugbrød eller franskbrød. Gerne med lidt grønt, tomat og citron.  Salt og peber drysses på efter behag.

Og så smager det fortrinligt med stickers på. = små kartoffelpinde.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Torskerognssalat.:  Ingen billede /

1 ds. Torskerogn. - 1 dl. Mayonnaise. - 3 spsk. Fløde. - 2 tsk. citronsaft. – evt. en bid agurk i små tern. -

Blandes med en let hånd.: Pynt. Evt. med klippet dild ell. Strimlet icebergsalat.

Salt og peber drysses på efter behag.

Æggesalat.:  /

3 hårdkogte Æg. - ½ revet syrligt æble.- 1 dl. Mayonnaise. - 2 spsk. Fløde. - 1 tsk. sød fransk sennep. - evt. karry. - Æg hakkes og blandes med øvrige ingredienser med en let hånd.: Pynt evt. karse. Salt og peber drysses på efter behag.

Og så smager det fortrinligt med stickers på. = små kartoffelpinde.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

FORSLAG TIL PÅLÆG (For folk med hjertelidelser og for højt kolesteroltal m.v.)

Klik ind for flere opskrifter på Hjerteforeningen: www.hjerteforeningen.dk

Fisk i lage: Marineret sild, spegesild, kryddersild gaffelbidder, Matjesfilet

Fisk i tomat: Makrel, Sardin, Tun

Fisk i vand: Tun

Fisk, røget: Laks, hellefisk, sild, makrel, forel, ørred

Fisk, stegt: Fiskefrikadelle

Fisk, indmad: Torskerogn, kaviar

Skaldyr: Rejer, muslinger, krabber, hummer, østers

KØD Se varedeklarationen - max 10 gram fedt pr. 100 gram.

Roastbeef, pastrami, hamburgerryg, mager skinke, røget filet, saltkød, kylling, kalkun, kalve steg, oksesteg,

3 % pølsepålæg og leverpostej fra Den grønne Slagter, Minimum (Føtex) eller Letvægter (Netto) Gøl CharcuLet samt Stryhns lette postej

ÆG Hårdkogt, blødkogt, røræg

OST max fedtindhold 18 g fedt pr. 100 g Skæreost 30+/ 18 %

Skæreost 20+/13 % - Skæreost 10+/6 % - Mager smøreost 20+/8 % evt. 15 %

Fetaost Cheasy 13 %, Letvægter (Netto) 4 % Rygeost 5+/ 1 %

Hytteost 20+/ 4,5 % - Fromage frais eller Blanc 0,5 %

Mayonnaisesalater: Max 5 % f.eks. Mayo 5 %, Letvægter og Minimum

GRØNSAGER Kogt kartoffel, tomat, agurk, råkost

PYNT Karse, dild, persille, purløg, rå løg, peberrod, kapers, citron, tomat, agurk, peberfrugt, radiser, syltede agurker, asier, rødbeder, rødkål, sky, pickles

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Indholdsfortegnelse Klik for star for Opskrift siderne.

Redigeret og skrevet af: Per Christensen - 2014

Finder du opskrifter med copyright? Send da webmaster besked herom og opskriften fjernes snarest muligt.

 

Hilsen fra P.C. Webmaster

 

Læs betingelser for brug af Jul-pcsjov.dk og indhold.

 

     15. januar 2024 06:33  

 Per Christensen / jul-pcsjov.dk Grundlagt 3.2-2015    Hosted By: One.Com