Brunsviger 2: (Pers egen opskrift Selvkomponeret) Stor portion.: = (Bradepande ca. 40x40 cm./ evt. 2 bradepander Lave) Ingredienser 500 gr. Mel (+ ekstra mel til æltning) + 3 dl. ltr. Mælk ell. vand + 1 tsk. Salt + 200 gr.= 200 dl. Margarine/Smør + 50 gr. Gær (Du kan evt. nøjes med ca. 35 gr.) + 2 sp.sk. melis + 2 æg + evt. lidt reven citronskal ell. Lidt citronsaft. ( Og/eller Evt. tilsæt 2 t. 3 dl. Rosiner.) (Du kan også komme 1. tsk. Kardemomme samt 1. tsk. Kanel i dejen. Lun mælken/vandet og smelt margarinen/smør heri. Gær udrøres ud heri. Tilsæt ingredienserne og ælt dejen til den er smidig. Skal være lidt fedtet. Fordel dejen i en (Evt. 2 Lave) smurte bradepander eller brug evt. bagepapir og lad dejen hæve i ca. 15 min. Ovnen forvarmes imens til 200 grader.: Efter hævning påsmøres fyldet*) OBS! Husk at bøje / trykke kanterne lidt op på siden af bradepanden, så fyldet ikke løber over Husk inden fyld kommes på, at lave små fordybninger i dejen med fingrene. *) ingredienser Fyld.: ca. 2 x 500 gr. Mørk Farin (Puddersukker) + 2 x 250 gr. Smør ell. margarine. + 1 Sp.ske Sirup + 2 tsk. Kanel + evt. 2 tsk. Kardemomme (Har du kommet disse i dejen? Så skal du kun komme halvdelen i fyldet) Smør/Margarinen smeltes og heri kommes farin kanel og kardemomme og varmes til en jævn masse. Sættes så på næst nederste rille i ovnen og bages v. 200 grader i ca. 25-30 min. (Kun ca. 175 grader i 15 min for færdigbagning i ovn dagen efter før servering) --------------------------------- Lille Portion.:(Lille Bradepande) (Evt. udføres som ovenstående.) ingredienser 250 gr. Mel + 1½ dl. Mælk/vand + 100 gr. Margarine + ½ tsk. salt + 25 gr. Gær + 1 sp.sk. melis + ca. 1 dl. Rosiner. + evt. lidt reven citronskal eller citronsaft Blandes som i ovennævnte stor opskrift, og hævning og bagning på samme måde. - Fyld på samme måde. Og i lidt mindre portion. Sættes så på næst nederste rille i ovnen Bagetid ca. 20-25 min. OBS! Husk at bøje / trykke kanterne lidt op på siden af bradepanden, så fyldet ikke løber over.