Brunsviger: (Pers opskrift.) (Se også: Brunsviger_2.Pers_egen_selvkomponeret_opskrift Stor portion.:(Braddepande) 500 gr. Mel - 1¼ ltr. Mælk - 100 gr. Margarine - 50 gr. Gær 1 sp.sk. melis 2 æg + evt. reven cirtonskal ell. lidt citronsaft. ( Og/eller Evt. tilsæt 2 dl. Rosiner.) Lun mælken og smelt margarinen heri. Gær udrøres ud heri. tilsæt indigrienserne og ælt degen til den er smidig. - Fordel degen i en smurt braddepande og lad den hæve i ca. 15 min. Ovnen forvarmes imens til 200 grader. Efter hævning påsmøres fyldet: Sættes på næst nederste rille i ovnen og bages i ca. 25-30 min. OBS! Husk at bøj /tryk kanterne lidt op på siden af braddepanden, så fyldet ikke løber over Husk inden fyld kommes på, at lave små fordybninger i degen med fingrene. Fyld.: ca. 200 gr. Mørk Farin (Puddersukker) - 150 gr. Smør ell. margarine. Smør/Margarinen smeltes og heri kommes farin og varmes til en jævn masse. Lille Portion.:(Lille Braddepande) 250 gr. Mel - ¾ dl. Mælk - 75 gr. Margarine - 25 gr. Gær - 1 sp.sk. melis - 1 dl. Rosiner. Blandes som i ovennævnte stor opskrift, og hævning og bagning på samme måde. - Fyld på samme måde. Evt. lidt mindre portion. Bagetid ca. 20-25 min. OBS! Husk at bøj /tryk kanterne lidt op på siden af braddepanden, så fyldet ikke løber over.