Flæskesteg 7-8 personer Ingredienser 2-3 kg nakkekam - 2-3 spk. groft salt - 3-4 laurbærblade Rids stegen helt ned til kødet med ½ cm's mellemrum - men undgå at ridse i selve kødet. Læg stegen med sværen ned af i en bradepande, og tilsæt så meget vand at det dækker sværen. Lad stegen stå i ovnen ved 175 grader i ½ time. Tag stegen ud af drys sværen med groft salt. Vær omhyggelig med at få salt ned mellem hver svær. (Kan også saltes før den sættes i ovn. Husk så at sætte den på risten uden vand i bradepanden. Sæt bradepanden med stegen i den nederste del ovnen. Steg ved ca. 200 gr. Vand tilsættes efter ½ time og stegningen fortsættes Fortsæt på 175 grader og lad stegen stå i 1½ til 2 timer. Hæld skyen fra stegen, så den kan bruges til sovs og sæt stegen tilbage i oven ved 275 grader eller grill. Hold øje med at stegens svær bliver god. Gammeldags brun sovs Tag skyen fra flæskestegen. Lad den stå lidt, så fedtet stivner, og tag fedtet væk. Resten af skyen danner basis for sovsen, som får en meljævning og smages til med salt og peber, og eventuelt rødvin eller sherry. Du kan lave en opbagt sovs: Mel, margarine, væde fra stegen, lidt kartoffelvand og mælk. Smelt fedtstof = margarine / becel i passende mængde i gryden og kom så 2-3 sp.ske mel heri under omrøring. Tilsæt væde til sovsen har en tilpas konsistent. Tilsæt kulør efter behag til en lysbrun eller mørk sovs. Smages til med lidt salt og peber samt et drys melis. og efter behag ca. 2 tsk. ribsgele efter opkog. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Brunede kartofler 6 personer Ingredienser 1 kg kartofler (kogt og pilled) 200 g Sukker - 50 g smør Kom sukker i en pande og lad den smelte. Rør ikke i massen, så bliver den klumpet. Når sukkeret er smeltet, kommes smør i massen, dernæst kartofler. Rør, til kartoflerne er brune. Regn med 20 minutter. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Rødkål Ingredienser 1 tsk salt - 1 stk rødkål (ca. 750 g) 2 spsk Sukker - 40 g smør - 4 dl ribssaft Rødkålen deles i fire dele, og stokken skæres væk. Kålen snittes fint og kommes i en gryde med smeltet smør. Sukker drysses over kålen, og det svitser i smørret i ca. 10 minutter. Så tilsættes ribssaften og vand, der knap dækker kålen. Kålen koges ved svag varme i ca. 1 time. Hvis kålen koger tør, tilsættes mere saft og vand. Når kålen er mør smages til med lidt salt. #####################################