Der findes mange andre opskrifter på nedenstående opskrift for franskbrød. Søg på nettet efter dem. 1. Franskbrød.: Per´s spec.: Hjemmebagte.: (3-4 stk.) 600 gr. Hvedemel - 300 gr. Rug eller Hvedekerner - 300 gr. Rugmel - 100 gr. Gær ½ tsk. Salt - 3 dl. Vand & 3 dl. Mælk ,Lunken. - Evt. 30-40 gr. Margarine. Obs ! Kan også æltes med 1500 gr. Hvedemel og 200 gr. Rug el. Hvedekerner når Rugmel undlades. Kerner med Vand/Mælk varmes på kogepunkt i ca. 5 min. Stilles herefter til afkøling i ca. 15 min. Herefter kommes der 6 dl. Kold blandet Mælk / Vand i. (Evt. stå til det er håndlunt. Gæren røres så ud heri og der kan tilsættes Margarine-Salt og melblanding. Æltes godt igennen til degen er fast i det, uden at klæbe. Dejen skal Hæve i ca. 30 min. Og Slås ned og fordeles i 3-4 Forme. Stilles til efterhævning i ca 30 min. Pensles med Vand ell. Mælk, inden Brødene sættes ind på risten*) i forvarmet ovn 200 grader. Bagetid ca. 35 min. (* Der er anbragt på næst nederste rille.) Et gyldent råd: Brødene er færdige når de har en hul lyd. Slå let på dem og hør efter før du tager dem ud. Når brødene er færdigbagte stilles de til afkøling. Kan nedfryses. ************************************************