Klejner 50 stk. Ingredienser 1 dl Sukker - 50 g smør 6 æggeblommer 6 1/2 dl hvedemel 1 dl piskefløde revet skræl af 1 citron 1 tsk. kardemomme olie til kogning Rør smør og sukker blødt. Tilsæt æggeblommerne en ad gangen. Bland halvdelen af melet i. Tilsæt fløde, citronskræl og kardemomme. Rør resten af melet i, og ælt dejen godt. Lad den hvile i køleskab et par timer. Rul dejen tyndt ud, og skær den i 3 cm brede stykker. Lav en ridse midt i hver kage. Tag den ene ende af kagen, og vrid den igennem hullet. Kog klejnerne gyldenbrune i varm olie (180°). Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Klejnerne er bedst, når de er lune. Tip. Hav en særlig gryde med olie, og kog nye klejner til hver gang. Opbevar gryden med olie køligt mellem kogningerne. Kilde: http://www.dansukker.com