Pebermynte-pastiller: 1. Ingredienser: 250 g. sigtet flormelis 1 dl. vand 1 barneskefuld eddike 8 dråber pebermynteolie Pynt: små klatter af smeltede chokoladeknapper Fremgangsmåde: I en tykbundet gryde blander de florsukker, vand og eddike, og dette koger kraftigt i ca. 10 minutter, rør ofte. Så prøver de, om massen er kogt tilpas (tråd prøven). Så hælder de sukkermassen op i en skål, der er penslet med olie, og heri kommer de pebermynteolie, der med en gaffel arbejdes ind i sukkermassen, der stadig er varm. Når pebermynteolien er forsvundet, sætter de skålen over en gryde med kogende vand og rører heri, til massen bliver tyk. Prøv at sætte den op på bagepapir med 2 teskeer, so et par prøveklatter. Stivner de, er massen færdigkogt. Når de små pebermyntepastiller er kolde og stivnede, kommer de en lille klat smeltet chokolade på hver. Skal herefter stå til de er bleven faste i det før de lægges i opbevaringsdåse. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤ Pebermynte-pastiller: 2. Ingredienser: 1-2 æggehvider – 250 gr. Flormelis, 1. skefuld vand, 1 lille spsk. Eddike, ca. 6-8 dråber Pebermynteolie / essens efter smag. Flormelis tilsættes og røres godt sammen til en fast masse ev. m Rød, gul, grøn frugtfarve og rulles herefter i runde kugler, der sættes på bagepapir og trykkes flade med en gaffel. Pynt med smeltet chokolade - Skal herefter stå til de er bleven faste i det før de lægges i opbevaringsdåse. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤