Julemærkehjemmenes ris à l'amande (4 pers.): 1 dl grødris, 1 del vand, 4 dl skummet- mini- el. letmælk, 50 gr. smuttede og grofthk. mandler, 1/4 tsk. salt, 1/2 stang vanille, 1/2 dl. florsukker, 1 dl. Matildecreme. Kog risene op med vandet, og lad det koge 4-5 min. Tilsæt mælken og rør konstant indtil det koger godt. Tilsæt salt og læg låg på. Pak gryden godt ind i dyner, og lad den stå minimum 1 time, gerne længere. Afkøl grøden og rør den med florsukker, hakkede mandler og kornene fra vanillestangen. Tilsidst vendes Matildecremen i. Kirsebærsauce: 1 glas dessertkirsebær (ca. 400 g), evt. 25 gr. sukker, 2 tsk. kartoffelmel, 1/2 dl. vand Kog dessertkirsebærrene op og tilæt sukkeret hvis du synes. Rør en jævning af vand og kartoffelmel, tag gryden af varmen, og tilsæt jævningen under omrøring. Velbekomme fra Julemærkehjemmene www.facebook.com/pages/Julemaerkefonden/127178647715