Hjemmebagt Rugbrød: 2 Store ell. 3 små. 100 gr. Gær - 1½ tsk. Salt - 6 dl. Kærnemælk og 6 dl. Lunken vand - 5-600 gr. Rugmel - 5-600 gr. Hvedemel - 2-300 gr. Rugkerner. Vand og kærnemælk blandes og gæren udrøres heri. Melblanding og salt blandes i og Dejen æltes godt igennem til en smidig og fast dej. Efterhæves i 2 timer tildækket. - Æltes igen igennem og stilles til hævning i 1 time. Dejen deles i 2-3 stk. og trilles/formes til Brød. - Lægges i Forme og prikkes godt med en gaffel ell. Lign. Skal så igen stå og hæve i ca. 1 time. Forvarm Ovnen til 200 grader. - Brødene pensles med vand og bages på nederste rille i ca. 50 min. - Herefter lægges der Folie øverst på brødene så de ikke svides. Bages færdig i ca. 30 min. Stilles til afkøling før skæring. Kan nedfryses. ¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤