=Ø
Bage & Madopskrifter
m.v.
×=
&
Egne
opskrifter
&
Opskrifter fra nær og
fjern
Peg på ikon for download
af Opskrifternesom PDFfil
i afsnit.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
3. afsnit: Desserter til
hverdag og fest
|
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Drømmekage:
250 gr. Mel - 50 gr.
Smør eller Margarine
-300 gr. Melis - 4. Æg -
2. Dl. Mælk - 3. Tsk.
bagepulver - 1 tsk.
Vanilje sukker.
***)Fyld.:
125 gr. Margarine - 100
gr. Kokosmel - 250 gr.
Brun Farin
(Puddersukker) ½ dl.
Mælk
Æg-sukker piskes hvidt.
- Mel - bagepulver og
vanilje blandes og
vendes i.
Bring mælk og smør i
kog, afkøles og dejen
blandes i. Dejen hældes
herefter i en mel
drysset bradepande.
Bages ved 200 grader i
ca. 20 min. Herefter
kommes fyldet på.
***)Ingredienserne til
fyldet blandes i en
gryde og smeltes sammen.
Fordeles på den bagte
kage, der stilles i
ovnen igen ved 225 gr.
Og bages færdig I ca. 5
min.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Jordbær fromage: (Ingen
billede eller link.)
4 æggeblommer - 50 gr.
Sukker - 1 stang vanilje
- 2½ ltr. fløde - 4
husblade - Deles op i
400 gr. Jordbær (Husk at
gemme nogle til pynt.)
og 350 gr. Til pure der
skal over i cremefraiche
til pynt.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Pandekager.:
Flere
forskellige & Alle
samlet til en fil:
Hurtige
tillavet til ca. 4 pers.
–
200 gr. Hvedemel (3½
dl.) - 2 sp.sk. melis -
1 tsk. kardemomme ell.
Vanilje pulver - Lidt
kanel - 2 æg - 4 dl.
Mælk + 2 sp.sk. smeltet
margarine der i hældes
til sidst.
Pisk æg, mælk sammen og
kom melblandingen i
langsomt under udrøring.
Lad dejen stå og hvile
lidt.
Varm panden op til god
varme. Pandekagerne kan
bages. Husk lidt
margarine på panden hver
gang.
Serveres lune med: Evt.
med et drys melis og /
eller Syltetøj / Nutella og is.
Pandekager.:
Hurtige tillavet til ca.
4 pers. –
200 gr. Hvedemel (3½
dl.) - 2 sp.sk. melis -
1 tsk. kardemomme ell.
Vanilje pulver - Lidt
kanel - 2 æg - 4 dl.
Mælk + 2 sp.sk. smeltet
margarine der i hældes
til sidst.
Pisk æg, mælk sammen og
kom melblandingen i
langsomt under udrøring.
Lad dejen stå og hvile
lidt.
Varm panden op til god
varme. Pandekagerne kan
bages. Husk lidt
margarine på panden hver
gang.
Serveres lune med: Evt.
med et drys melis og /
eller Syltetøj
/ Nutella
og is.
Velbekomme
Pandekager.:
(Til ca. 6 pers.
2½ Dl. Hvedemel - 6 dl.
Mælk - 2 æg - 1 tsk.
salt - 2 tsk. melis -
evt. lidt vanilje og
kanel. - 20 gr. Smør
ell. Margarine - Sp.sk.
Olie.
Rør mel og mælk til en
jævning (Spæd med mælken
lidt ad gangen) - Pisk
så æg, salt, melis /
vanilje - Kanel i. Lad
degen hvile i 10 min. -
Opvarm fedtstoffet og
bland det i dejen. - Tag
den varme pande og kom
ca. ½ dl. Dej på og
fordel den på panden.
Bag pandekagerne til den
bliver jævn lysebrun i
kanten og vend den, bag
den så færdig og læg den
på et lunt fad. ( De
næste pandekager kan
bages uden ekstra
fedstof. –
Rulles med syltetøj og
melis mv. Evt. m.
Nutella og med
is.
Crepes Suzette Savoy
Pandekager
(4- t 6 stk.)
1. Æg, - 50 gr. Mel - 1½
dl. Mælk, - ¼ dl. Olie,
- salt, sukker,
kardemomme. ( Evt.
vanilje)
Det hele røres godt
sammen (Evt. i Blender)
Lidt olie kommes på
panden og ellers er det
ikke nødvendigt med mere
fedtstof.
Serveres med
jordbærsyltetøj, Nutella
Eller/og vanilje is.
Pandekageopskrift:
(Til
kyndelmissen 2. februar
-
Kan også serveres med
Æbleflæsk. Læs mere om
dette i teksten.)
Dette er en nem og god
gammeldags dansk
pandekage, som vi alle
kender og elsker den -
tilsat lidt hvidtøl.
Opskriften passer til en
familie på 4 personer.
Ingredienser
150g mel
1 spsk sukker
1 tsk salt
3 dl mælk
½ dl hvidtøl
2 æg
Smør til stegning
Sådan gør du
Bland mel, sukker og
salt. Rør mælken og
øllet i lidt ad gangen
til en klumpfri jævning.
Pisk æggene i dejen.
Dejen kan evt. tilsættes
revet citron- eller
appelsinskal og/eller
lidt stødt kardemomme.
Smelt lidt fedtstof på
panden. Hæld et tyndt
lag dej på. Bag
pandekagerne til de er
lysebrune på begge
sider. Spis pandekagerne
med syltetøj, chokolade,
sirup, sukker, is eller
bær - eller noget helt
andet....Kan også
serveres med Nutella.
Variationer
Har du lyst til at prøve
noget nyt, kan du
tilsætte:
lidt kanel eller...hvis
du erstatter mælken og
øllet med kokosmælk, får
du de skønneste,
eksotiske
kokospandekager...
Læs også på:
http://www.pandekagedagen.dk/
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Klatkager
=
Ris klatter.
(Ca. 4 portioner.)
Har du lavet risengrød?
Så er der sikkert lidt
til overs til at lave
lidt lækkert.
Hvis ikke så kan du lave
en lille portion: Ca. ½
ltr. mælk, 3/4 dl. ris -
Salt.
Varm mælken op og kom
risene i og lad det
småkoge i ca. 1 time.
Rør jævnligt rundt så
det ikke brænder på, og
når det er færdigkogt
til en jævn god grød
skal det tages af for
køling.
Efter køling kan grøden
så laves til klatkager.
Kom ca. 1/4 tsk. salt i
grøden og rør det godt
rundt.
Kom risengrøden (Ca. 1.
tallerken fyldt.) Op i
stor røre skål og tilsæt
følgende: 1 Dl. Mel - 1
Spsk. Melis (Sukker) -
1. Æg. - Reven
citronskal ell. Et skvat
citronsaft. (Man kan
også komme lidt hakkede
mandler og eller ½ dl.
rosiner i. Og man kan
også komme 1.tsk. kanel
i.)
Rør det hele godt sammen
til en jævn fast dej og
bag dem på en forvarmet
pande. Kom lidt fedtstof
på den forvarmede pande
(Margarine/smør/Olie.)
Og kom så ca. 4 klatter
på panden ad gangen.
(Ca. 1 alm. grydeske
fyldt pr. klat.) De skal
så bages færdige til de
er gyldenbrune på begge
sider.
De serveres så varme med
sukker, flormelis,
syltetøj, abrikossovs,
nutella
eller frugtmos m.m.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Æbleskiver.
Hurtige ca. 30 stk.
3 Æg - 3 spsk. Melis - ¼
ltr. Kærne Mælk - 2 dl.
Fløde - 250 gr. Hvedemel
- 2 tsk. bagepulver -
Revet skal af Citron
ell. Citronsaft - Smør
ell. Margarine. Til bagning.
-
Serveres med syltetøj,
melis, flormelis m.v.
Æggehviderne piskes
stive, og herefter
piskes æggeblommerne,
melis sammen og
kærnemælk, fløde piskes
derefter sammen. Tilsæt
mel og bagepulver og
pisk det godt sammen,
bland herefter de
piskede æggehvider og
citron i, og bag
æbleskiverne ved en god
varm temp. (Opvarmet
pande)
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Pistacieis m. Chokolade:
3 æggeblommer - 5 sp.sk.
sukker - ½ plade mørk
chokolade - ½ l
piskefløde - 2 tsk.
vanilje - 1 PS.
Pistaje-nødder.
Æggeblommer piskes med
sukkeret til der er lidt
gult. Herefter piskes
fløden og der tilsættes
vanilje i, og æggemassen
hældes i flødeskummet.
Pistaje-nødderne hakkes
meget fine og chokoladen
grov hakkes, det hele
blandes med
flødeskummet.
Sættes i Fryseren ca. 4
timer. Tages ud ca. 15
min før
spisning/servering.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Indholdsfortegnelse
Klik for star for Opskrift siderne.
Redigeret og skrevet af:
Per Christensen - 2014
|