Lille portion 1
ds. 170 gr. Små rejer i
lage – ca. 250 gr.
Spagetti – 500 gr.
Mayonnaise
Fremgangsmåde. Knæk
spagettien og kog den i
10 min. Og sæt den til
afkøling i køleskab.
(gerne til dagen efter.)
Tilberedning: Lagen fra
rejerne hældes over i en
skål. Rejerne skylles.
Kom så de skyllede små
rejer i en skål. Den
afkølede spagetti skal
hakkes i små længder af
ca. 1 cm. Og kommes i
skålen. Røres sammen med
rejerne.
Tilsæt ca. det halve af
lagen fra rejerne.
Dernæst skal ca. 300 t.
400 gr. Mayonnaise op i
og det hele røres sammen
til en tilpas
konsistens. Lad salaten
så stå til afkøling i
køleskabet.
Tips: Før brug tilsættes
der et skvat kold vand
for at gøre den lidt
mindre fast i
konsistensen.
Der kan evt. kommes lidt
mere Mayonnaise i.
Du kan evt. også komme
1. ds. Asparges stk. i
(Ikke alle syntes om
det)
Serveres til
frokostanretning på
rugbrød eller
franskbrød. Gerne med
lidt grønt, tomat og
citron. Salt og
peber drysses på efter
behag.
Og så smager det
fortrinligt med stickers
på. = små
kartoffelpinde.
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
Torskerognssalat.:
Ingen
billede /
1 ds. Torskerogn. - 1
dl. Mayonnaise. - 3
spsk. Fløde. - 2 tsk.
citronsaft. – evt. en
bid agurk i små tern. -
Blandes med en let
hånd.: Pynt. Evt. med
klippet dild ell.
Strimlet icebergsalat.
Salt og peber drysses på
efter behag.
|
Fisk i lage: Marineret
sild, spegesild,
kryddersild
gaffelbidder,
Matjesfilet
Fisk i tomat: Makrel,
Sardin, Tun
Fisk i vand: Tun
Fisk, røget: Laks,
hellefisk, sild, makrel,
forel, ørred
Fisk, stegt:
Fiskefrikadelle
Fisk, indmad:
Torskerogn, kaviar
Skaldyr: Rejer,
muslinger, krabber,
hummer, østers
KØD Se varedeklarationen
- max 10 gram fedt pr.
100 gram.
Roastbeef, pastrami,
hamburgerryg, mager
skinke, røget filet,
saltkød, kylling,
kalkun, kalve steg,
oksesteg,
3 % pølsepålæg og
leverpostej fra Den
grønne Slagter, Minimum
(Føtex) eller Letvægter
(Netto) Gøl CharcuLet
samt Stryhns lette
postej
ÆG Hårdkogt, blødkogt,
røræg
OST max fedtindhold 18 g
fedt pr. 100 g Skæreost
30+/ 18 %
Skæreost 20+/13 % -
Skæreost 10+/6 % - Mager
smøreost 20+/8 % evt. 15
%
Fetaost Cheasy 13 %,
Letvægter (Netto) 4 %
Rygeost 5+/ 1 %
Hytteost 20+/ 4,5 % -
Fromage frais eller
Blanc 0,5 %
Mayonnaisesalater: Max 5
% f.eks. Mayo 5 %,
Letvægter og Minimum
GRØNSAGER Kogt
kartoffel, tomat, agurk,
råkost
PYNT Karse, dild,
persille, purløg, rå
løg, peberrod, kapers,
citron, tomat, agurk,
peberfrugt, radiser,
syltede agurker, asier,
rødbeder, rødkål, sky,
pickles