|
Julemærkehjemmenes
ris à l'amande
(4 pers.):
1 dl grødris, 1
del vand, 4 dl
skummet- mini-
el. letmælk, 50
gr. smuttede og
grofthk.
mandler, 1/4
tsk. salt, 1/2
stang vanille,
1/2 dl.
florsukker, 1
dl. Matildecreme.
Kog risene op
med vandet, og
lad det koge 4-5
min. Tilsæt
mælken og rør
konstant indtil
det koger godt.
Tilsæt salt og
læg låg på.
Pak gryden godt
ind i dyner, og
lad den stå
minimum 1 time,
gerne længere.
Afkøl grøden og
rør den med
florsukker,
hakkede mandler
og kornene fra
vanillestangen.
Til sidst vendes
Matildecremen i.
Kirsebærsauce:
1 glas
dessertkirsebær
(ca. 400 g),
evt. 25 gr.
sukker, 2 tsk.
kartoffelmel,
1/2 dl. vand
Kog
dessertkirsebærrene
op og tilsæt
sukkeret hvis du
synes.
Rør en jævning
af vand og
kartoffelmel,
tag gryden af
varmen, og
tilsæt jævningen
under omrøring.
Velbekomme fra
Julemærkehjemmene
>
For
download i text |