Lidt godt til maven. 1.  AFSNIT: BAGE OPSKRIFTER & BRØD.:

Indholdsfortegnelse Klik for star for Opskrift siderne.

Webpermand's

  Bage & Madopskrifter m.v. ×=

 &  Egne opskrifter  & Opskrifter fra nær og fjern

Peg på ikon for download af Opskrifterne som PDFfil  

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

1.  AFSNIT: BAGE OPSKRIFTER & BRØD.:

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Drømmekage.    

 

250 gr. Mel - 50 gr. Margarine -300 gr. Melis - 4. Æg - 2. Dl. Mælk - 3. Tsk. bagepulver - 1 tsk. Vanilje sukker.

Fyld.:

125 gr. Margarine - 100 gr. Kokosmel - 250 gr. Farin (Puddersukker) ½ dl. Mælk Smeltes sammen i en gryde.

Æg-sukker piskes hvidt. - Mel-bagepulver og vanilje blandes i- Herefter blandes det i dejen.

Dejen hældes i en smurt bradepande. Forvarmet ovn - Bages ved 200 grader i ca. 20 min.-

Derefter hældes fyldet over og kagen bages videre i 5 min v 225 grader.

Spises afkølet. God appetit.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Boller: Opskrift: (Grove)      =  

 50 gr. Gær - 5 dl. Væde = Lunken mælk el vand - 1½ tsk. salt - 1 tsk. sukker - 1/4 dl olie - 750-900 gr. Bl. Mel / Gryn / Kerner. - Blandes godt sammen og hæves i ca. 15 min.  Formes runde og sættes på en smurt bageplade. (Evt. på bagepapir.) Efterhæve i ca. 10 15 min. Bages så i en forvarmet ovn på 225 grader i ca. 15-30 min.

Og  alm. Boller Opskrift:

50 gr. Gær der udrøres i den lunkne vand = ½ dl vand Lunken - 125 gr. Smør smeltet - 1½ dl koldt vand/mælk - 2 Æg - ½1 tsk. salt - evt. lidt sukket - ca. 500 gr. Hvedemel - Dejen røres og æltes godt samme. Hæve i ca. 30 min. Herefter slås dejen ned og deles i kugler. Disse sættes på en smurt plade (Evt. på bagepapir.) Efterhæve i ca. 15 min. - Pensles med sammenpisket æg.  Bages i forvarmet ovn v. ca. 225 gr. I 15-20 min. (Midt i ovnen.) (Kan nedfryses i 3-4 md.)

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Brunsviger Der findes mange andre opskrifter på nedenstående 2. opskrifter for brunsviger. Søg på nettet efter dem.

Brunsviger 1.:     =  (Pers opskrift Hjemme fra Valby.)

Stor portion.:

500 gr. Mel - 1¼ ltr. Mælk - 100 gr. Margarine - 50 gr. Gær - 1 sp.sk. melis 2 æg + evt. reven citron ell. Saft. ( Evt. tilsæt 2 dl. Rosiner.)

Lun mælken og smelt margarinen heri. Gær udrøres ud heri. - tilsæt ingredienserne og ælt dejen til den er smidig. - Fordel dejen i en smurt bradepande og lad den hæve i ca. 15 min.

Ovnen forvarmes imens til 200 grader.

Husk inden fyld kommes på, at lave små fordybninger i dejen med fingrene.

Fyld.: ca. 200 gr. Farin (Puddersukker) - 150 gr. Margarine. - Margarinen smeltes og heri kommes farin og varmes med til en jævn fyld.

Efter hævning påsmøres fyldet: Husk at bøj /tryk kanterne lidt op på siden af bradepanden, så fyldet ikke løber over. Sættes så på næst nederste rille i ovnen og bages i ca. 25-30 min. OBS! 

Lille Portion.: 250 gr. Mel - ¾ dl. Mælk - 75 gr. Margarine - 25 gr. Gær - 1 sp.sk. melis - 1 dl. Rosiner.

Blandes som i ovennævnte opskrift. Og bagning på samme måde. - Fyld på samme måde. Evt. lidt mindre portion. OBS!  Husk at bøj /tryk kanterne lidt op på siden af bradepanden, så fyldet ikke løber over.

Husk! Ikke alle ka’ li’ rosiner. Du kan derfor nøjes med at putte rosiner i halvdelen.

Brunsviger 2.:   (Pers opskrift.) selvkomponeret

Stor portion.: (Bradepande ca. 40x40 cm.)

500 gr. Mel (+ ekstra mel til æltning) + 3 dl. ltr. Mælk ell. vand + 1 tsk. Salt + 200 gr.= 200 dl. Margarine + 50 gr. Gær (Du kan nøjes med ca. 35 gr.) + 2 sp.sk. melis + 2 æg + evt. lidt reven citronskal ell. Lidt citronsaft. ( Og/eller Evt. tilsæt 2 t. 3 dl. Rosiner.) (Du kan også komme 1. tsk. Kardemomme samt 1. tsk. Kanel i dejen

Lun mælken/vandet og smelt margarinen heri. Gær udrøres ud heri. Tilsæt ingredienserne og ælt dejen til den er smidig. Skal være lidt fedtet.

Fordel dejen i en smurt bradepande eller brug evt. bagepapir og lad dejen hæve i ca. 15 min. Ovnen forvarmes imens til 200 grader.:

Efter hævning påsmøres fyldet. OBS!  Husk at bøje / trykke kanterne lidt op på siden af bradepanden, så fyldet ikke løber over Husk inden fyld kommes på, at lave små fordybninger i dejen med fingrene.

Fyld.: ca. 500 gr. Mørk Farin (Puddersukker) + 250 gr. Smør ell. margarine. + 1 Spsk. Sirup + 2 tsk. Kanel + 2 tsk. Kardemomme Har du kommet kanel og kardemomme i dejen? Så skal du kun komme halvdelen i fyldet) Smør/Margarinen smeltes og heri kommes farin kanel og kardemomme og varmes til en jævn masse.

Bradepanden sættes så på næst nederste rille i ovnen og bages i ca. 25-30 min.

Lille Portion.: (Lille Bradepande) 250 gr. Mel + 1½ dl. Mælk/vand + 100 gr. Margarine + ½ tsk. salt + 25 gr. Gær + 1 sp.sk. melis + ca. 1 dl. Rosiner. + evt. lidt reven citronskal eller citronsaft.  

Blandes som i ovennævnte stor opskrift, og hævning og bagning på samme måde. - Fyld på samme måde. Og i lidt mindre portion. Bagetid ca. 20-25 min. OBS!  Husk at bøje / trykke kanterne lidt op på siden af bradepanden, så fyldet ikke løber over.

Husk! Ikke alle ka’ li’ rosiner. Du kan derfor nøjes med at putte rosiner i halvdelen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Franskbrød Her 4. slags samlet:

Franskbrød 1.:      

Grovbrød Pers spec.: Hjemmebagte.:  (3-4 stk.)

600 gr. Hvedemel - 300 gr. Rug eller Hvedekerner - 300 gr. Rugmel - 100 gr. Gær - ½ tsk. Salt - 3 dl. Vand & 3 dl. Mælk, Lunken. - Evt. 30-40 gr. Margarine. Obs! Kan også æltes med 1500 gr. Hvedemel og 200 gr. Rug el. Hvedekerner når Rugmel undlades.

Kerner, Vand/Mælk varmes på kogepunkt i ca. 5 min. Stilles herefter til afkøling i ca. 15 min. Herefter kommes der 6 dl. Kold blandet Mælk / Vand i. Gæren røres ud heri og der kan tilsættes Margarine - Salt og melblanding. Æltes godt igennem til den er fast i det, uden at klæbe.

Dejen skal Hæve i ca. 30 min. Og Slås ned og fordeles i 3-4 Forme. - Stilles til efter hævning i ca. 30 min. - Pensles med Vand ell. Mælk, inden Brødene sættes ind på risten (Der er anbragt på næst nederste rille.) Der kan også drysses birkes på brødet. Forvarm Ovnen til 200 grader.

Når brødene er færdig bagte stilles de til afkøling.    Kan nedfryses.

Franskbrød 2.:  Per´s spec.: 2 stk. - Egen opskrift.)

50 gr. Gær - 25-40 gr. Margarine (smeltet.) - 5-6 dl. Bl. Mælk/Vand - 1 tsk. Salt - 2 tsk. Melis - 250-300 gr. Grahamsmel - 100 gr. Rugmel - 150 gr. Hvedekerner - 600 gr. Hvedemel.

Mælk/Vand lunes til ca. 37 grader. Gæren udrøres og margarinen kommes i. De øvrige ingredienser kommes i og æltes godt igennem uden at klæbe.

Stilles til hævning i ca. 25 min. - Formes herefter til Brød ell. Kommes i forme. - Stilles til efter hævning i ca. 25 min. - Ridses og Pensles med Vand ell. Mælk, inden Brødene sættes ind på risten (Der er anbragt på næst nederste rille.) Forvarm Ovnen til 200 grader.

Når brødene er færdig bagte stilles de til afkøling.    Kan nedfryses.

Franskbrød 3.: Yoghurt  Pers spc. Blanding. 4. stk.

Ca. 200 gr. Rug Mel - ca. 100 gr. Hvedekerner - 1. kg. Yoghurt melblanding. - 100 gr. Gær. - 1,2 ltr. Lunken vand.

Gæren udrøres i den lunkne vand. - Melblanding og øvrige mel tilsættes og æltes godt sammen til en ikke for fast dej. - Mel drysses på bordet så dejen ikke klæber fast. Dejen formes til 2 kugler og skal stå til hævning et lunt sted i ca. 20 min. Dejen slås ned og formes til 4 kugler og hvile i 10 min. 

Herefter formes den til brød og kommes i bageforme og stå til efter hævning i 30 min. Ridses og Pensles herefter og sættes i en forvarmet ovn.  Ovnen skal være forvarmet til 250 grader og skrues ned til 220 grader når brødene er i ovnen.  Bages i ca. 25- 30 min. På næstnederste rille på risten.          Kan nedfryses.

Med røremaskine 2. stk. Lækkert franskbrød.  Brug 7 liters røremaskine.

Kom følgende *) ingredienser i 5 liters skålen:

*1) 50 gr. Rugkerner *1) 310 gr. Hvedemel *1) 320 gr. pizzamel

*1) 60 gr. fuldkorns hvedemel

*2) 110 gr. Blandet kornblanding og 115 gr hvedekerner.

*1) 5.gr. tørgær tilsættes **) *3) ca. 450 ml. vand. lunes.

*) eller i stedet (25 gr. alm. gær der først smeltes i de ca. 450 ml. vand =ca. 38 Grader.)

=*1) Bland alle tør ingredienser med tørgær i skålen.

*1) 50 gr. rugkernerne kommes i før omrøringen.

*3) Lun de 370 ml. vand og fyld kornblanding 90 gr.

**(Bruges der alm. gær 25 gr.? røres det med i kornblandingen / vand)

Start så maskinen langsom på 1. og langsomt frem til 4.  Og lad den røre dejen til en jævn masse.

Når dejen er færdig efter ca. 10-12 min æltes den og sættes til hævning i ca. 1 til 1½ time.

Æltes derefter igen og deles i 2 stk. som lægges i 2 forme. Herefter hæves igen op til 2 timer.

Til slut sættes formene midt i ovnen på risten og varmen stilles til 220 grader. (Kold ovn.) bages så i ca. 30 min. til de er gyldne. (Som regel er de færdige når de lyder hule ved bankning.)

Tages ud køles af lidt og kan så tages ud af formene til mere køling før de kan spises.

Brødene kan fryses.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Rugbrød 2. slags  =  

Hjemmebagt.: 2 Store ell. 3 små.

100 gr. Gær - 1½ tsk. Salt - 6 dl. Kærnemælk og 6 dl. Lunken vand - 5-600 gr. Rugmel - 5-600 gr. Hvedemel - 2-300 gr. Rugkerner.

Vand og kærnemælk blandes og gæren udrøres heri. Melblanding og salt blandes i og Dejen æltes godt igennem til en smidig og fast dej.

Efter hæves i 2 timer tildækket. - Æltes igen igennem og stilles til hævning i 1 time. Dejen deles så i 2-3 stk. og trilles/formes til Brød. - Lægges i Forme og prikkes godt med en gaffel ell. Lign. Skal så igen stå og hæve i ca. 1 time.

Forvarm Ovnen til 200 grader. - Brødene pensles med vand og bages på nederste rille i ca. 50 min. - Herefter lægges der Folie øverst på brødene så de ikke svides. Bages færdig i ca. 30 min. Stilles til afkøling før skæring.  Kan nedfryses.

Siksak Brød (3. stk.) (Intet billede)

 2½ dl. Vand. + ½ dl. Vand. - 1 dl. Groft rugmel. - 50 gr. Gær. - 1 spsk. Honning/Sirup. - 2 tsk. salt. - ca. 650 gr. Alm. Mel. - Æg/Fløde til pensling. - Drys: Sesamfrø.

2½ dl. Vand koges et par min. Med rugmel. - herefter tilsættes resten af vandet. Lad det køle af i et fad/skål til det er lunkent. Rør gæren ud med sirup/honning og salt og tilsæt denne blanding. Kom hovedparten at melet i og ælt godt igennem. Sættes til hævning i ca. ½ time.

Dejen æltes på ny godt igennem med evt. lidt mere mel. Dejen deles i 3. stk. som trilles til pølser i bagepladens længde. - Med en saks klippes dejen halvt igennem, trækkes ud skiftevis til højre og venstre.

Ovnen tændes til 225 grader. Når brødene har efter hævet ca. 10 min. Pensles og drysses de med æg/fløde og sesamfrø. (eller andet frø.)  

Bagetid ca. 15 min. Midt i ovnen.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Snegle Fyldte   =

ca. 30 stk. (Evt. m. kanel)

50 gr. gær - 1/4 ltr. mælk - 2 spsk. sukker - ½ tsk. salt - 200 gr. smør / margarine - ca. 400 gr. mel.
(Du kan også komme ca. 1 t. 2 tsk. kanel i dej blandingen.)

Fyld:
100 gr. smør - 75 - 100 gr. flormelis - (Du kan også komme lidt kanel i fyldet ca. ½ tsk. *Kan undlades.*)

1 æg t. pensling.

Opløs smuldret gær i kold mælk og rør sukker, salt i.
Tilsæt kold smør i skiver og ca. 350 gr. ( 6 dl. mel.
Hak først smørret med en kniv i blandingen og ælt derefter dejen smidig
og evt. m. mere mel.

Læg dejen på et mel drysset bord og rul den ud på en aflang plade.
Rør blødt smør til fyldet med sigtet flormelis, bred det på dejen
og rul den så sammen fra langsiden. Skær ca. 30 skiver med en skarp kniv.

Læg sneglene i papir ell. folieforme og lad dem hæve tildækket i
stue temp. ca. 2 timer.
Pensl med pisket æg og bag sneglene 7 - 8 min. ved 240 - 250 grader
på ovnens midterste ribbe.

Læg dem på bagerist til afkøling.

¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤

Indholdsfortegnelse Klik for star for Opskrift siderne.

Redigeret og skrevet af: Per Christensen - 2014

 

Finder du opskrifter med copyright? Send da webmaster besked herom og opskriften fjernes snarest muligt.

 

Hilsen fra P.C. Webmaster

 

Læs betingelser for brug af Jul-pcsjov.dk og indhold.

 

     15. januar 2024 06:20  

Per Christensen / jul-pcsjov.dk Grundlagt 3.2-2015    Hosted By: One.Com